πŸ’• BIJKLETSEN πŸ’•

Even bijkletsen.. sommige van jullie weten het al maar de rest praten we graag even bij.

Nu vier jaar geleden waren we hard aan de klus in het pand van Heb ik VIA.
Vorig jaar rond juni/juli kregen wij de kans om het pand naast ons te huren en daar Heb ik VIA kids te starten.

Dit wilden wij niet alleen doen en zoals vele van jullie weten was daar onze buurman van House of Goods.
Het koffie/thee gedeelte was van hem onder de naam LEUT.

De vaste lasten deelden wij waardoor het voor ons haalbaar werd. Uiteraard hebben wij ingecalculeerd dat het vanaf de opening in november wel aanpoten zou zijn en er geld op moest worden toegelegd het eerste half jaar. De maanden januari/februari zijn niet altijd de leukste en het seizoen komt weer op gang vanaf maart/april.
Eind januari/begin februari zijn we begonnen met dingen te veranderen waar je gaande weg achter komt dat dat beter kan. Het barretje aan het raam hebben we van de ene etalage naar de andere etalagekant verplaatst, zodat de mensen die er zitten geen last hebben van de deur die open en dicht gaat en de mensen zich niet bezwaard voelen om de deur te openen als er mensen zitten. Er is ook het e.e.a. verplaatst en er zijn meer en op meer praktische plekken zitplaatsen gecreΓ«erd. We zijn hard op weg om het gezelliger en leuker dan leuk te maken, ook samen met jullie.

Echter noemden wij net het woord ‘deelden’ omdat sinds begin februari onze medepartner zich opeens heeft terug getrokken en, zover wij hebben vernomen, tegen een faillissement aan het vechten is. Veel contact is er helaas niet vanaf begin februari dus over dat gedeelte kunnen wij jullie niet veel vertellen. Wel kunnen wij vertellen dat het voor ons zeer onverwachts kwam en het grotere problemen met zich mee brengt. Zonder enige voorbereiding van zijn kant naar ons zijn alle vaste lasten, die we eerst deelden, voor onze rekening. Dat levert/leverde veel slapeloze nachten op, er kwam een hoop op ons af. Van een boze huurbaas tot vaste koffieklanten met veel vragen die wij niet konden beantwoorden en van op zoek naar een andere koffie/thee deelnemer tot hoe gaan we dit doen! Ondertussen zijn wij zeven weken verder zijn wij zelf op zoek gegaan naar een goede espressomachine, hebben we geweldige mensen om ons heen die ons allemaal proberen te helpen waar het kan om alles draaiende te houden, zijn er veel gesprekken geweest met o.a. de huurbaas en de vragende koffieklanten/deelnemers/ondernemers uit de straat proberen we zoveel mogelijk op de hoogte te houden.. zover dit kan want voor ons zijn nog veel vragen onbeantwoord gebleven en het ziet er niet naar uit dat deze beantwoord gaan worden.

Uiteraard laten wij ons mooie bedrijf niet stuk gaan door de problemen van een ander! Wel hebben we jullie hulp nodig, zelf draaien wij extra markten en zijn we al in februari begonnen met crowdfunding tasjes te maken om de espressomachine en de extra lasten zoveel mogelijk te kunnen dekken en een goede nieuwe start te maken.

Het Corona virus

Nu wilden wij dit vorig weekend al aan jullie bekend maken maar toen was daar het Corona virus. Hoe verschrikkelijk dit virus is hoeven wij jullie niet te vertellen, elke seconde van het nieuws is er mee gevuld. De schappen in de supermarkten zijn leeg, met zijn allen zijn wij al het verzorgende personeel in ziekenhuizen dankbaar, in ons Groenendaalkwartier worden alle deurklinken, pinapparaten en handen flink schoongemaakt.. zo ook bij ons!

Heb ik VIA en Heb ik VIA kids blijven open tijdens reguliere openingstijden zolang het mag/kan. We volgen de richtlijnen van het RIVM en gaan meer online posten op onze social media kanalen incl. gratis bezorging in Gouda en de Krimpenerwaard, hierover later meer, om zoveel mogelijk mensen binnen te laten blijven en zo met zijn allen te zorgen dat het virus beetje bij beetje onder controle komt/blijft.

Wees lief voor je medemens, haal boodschappen voor iemand die het niet kan, stuur een kaartje naar iemand die de liefde goed kan gebruiken, blijf zoveel mogelijk binnen zodat er straks ook ziekenhuisbedden zijn voor mensen die het nodig hebben naast de mensen met het Corona virus, kijk wat je voor kleinere (horeca)bedrijven kan betekenen en na dit alles.. kijk of je iets voor ons kan betekenen. Er zijn heel wat dingen belangrijker dan ons bedrijf, liefde en een goede gezondheid staan voorop maar heel veel van onze liefde zit in ons bedrijf. We stoppen al meer dan 4 jaar al onze energie, tijd, liefde in de winkel en gelukkig krijgen we dit ook al jaren driedubbel terug van klanten en deelnemers. Vanaf begin februari zagen we dit alles instorten en nu helemaal met dit wereldprobleem, waar we het met zijn allen toch flink benauwd van krijgen en dan bedoelen wij het hopelijk niet letterlijk.

Hoe kan je ons helpen?

Door op de link te klikken kom je bij onze goodiebags met verschillende waardes. Op het formulier kan je aangeven met welk bedrag/tas je ons wilt steunen. Na je aanmelding krijg je van ons een betaallink toegestuurd en reserveren we een tas voor jou. De tas komen we bij je bezorgen, of je kan hem bij ons op komen halen.

Heb ik VIA crowdfunding

Bedankt alvast en we gaan met zijn allen voor een: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig samen met jullie allemaal’ einde.